Leren en werken

Het welzijn van de mens staat bij Talma Borgh voorop. We werken hier met en voor elkaar. Belangrijker nog, we werken hier vooral met elkaar samen. Samen zorgen wij ervoor dat het sociaal, lichamelijk en ook geestelijk gezien goed gaat met onze bewoners en/of cliënten.

Met onze gezamenlijke kennis en ervaring zijn wij in staat passend in te spelen om de dag zo leuk mogelijk te maken, zonder hierbij de overeengekomen zorg uit het oog te verliezen. Iedereen kan een glimlach, een goed gesprek of een luisterend oor waarderen. Dit geldt voor zowel onze bewoners, cliënten als onze medewerkers.

Wie werken er bij ons 

Bij Talma Borgh zijn zo ongeveer 250 medewerkers werkzaam en daarbij krijgen zij hulp van nog eens 150 vrijwilligers. Bij Talma Borgh ondersteunen wij voornamelijk ouderen in wonen, welzijn en zorg.

Naast onze welzijn-, en zorgmedewerkers hebben wij ook medewerkers die zorgen voor het eten, onderhoud, schoonmaak van uw woning en gezamenlijke ruimtes.

Samen werken aan zorg voor elkaar

Wij bieden onze medewerkers alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen, zodat wij optimale zorg kunnen blijven aanbieden. Loyaliteit, vertrouwen en respect hebben en er voor elkaar zijn, zijn hierin van essentieel belang. Niet alleen wanneer het aankomt op praktische zaken, maar juist ook op het gebied van emotionele of moeilijke momenten. Onbegrip of het nemen van afscheid na een intensieve periode vraagt om toewijding en steun.
Met een actieve houding zorgen wij voor de juiste werkverdeling en stellen wij elkaar in staat het maximale uit elkaar en uit onszelf te halen.

Zonder jou kunnen wij onze bewoners en cliënten niet voldoende ondersteunen. Wij vinden het dan ook erg belangrijk om juist van jou te horen wat je nodig hebt om met plezier naar je werk te gaan. We denken graag met je mee over een juiste balans tussen werk en privé en bieden je alle ruimte en gelegenheid tot het volgen van een cursus of opleiding. Ontwikkeling komt uiteindelijk het hele team ten goede. 

Vrijwilligers

Bij Talma Borgh zijn vrijwilligers onmisbaar!
Onze vrijwilligers zijn er helemaal voor onze bewoners en cliënten. Mede dankzij hun inzet en betrokkenheid zorgen zij voor extra leuke momenten. Een praatje maken, een kopje koffie drinken of het spelen van een gezamenlijk spel in een huiskamer of in het restaurant. Ze kunnen daarnaast ook een helpende hand bieden wanneer een bewoner een afspraak heeft in het ziekenhuis of een bezoek wil brengen aan de markt of een museum en dit niet met familie lukt.

Word jij onze nieuwe vrijwilliger? Heb jij affiniteit met zorg en een groot hart voor ouderen? Dan is Talma Borgh wellicht voor jou de ideale plek om vrijwilligerswerk te gaan doen. Als vrijwilliger ga je op zoek naar waar je ouderen blij mee kunt maken en dat werkt uiteraard twee kanten op. Met jouw enthousiasme kun je anderen aansteken. Vrijwilligers horen er bij Talma Borgh écht bij. Als vrijwilliger van Talma Borgh ontvang je een vrijwilligersovereenkomst en ben je verzekerd bij calamiteiten.

Houd jij van schilderen, tekenen, muziek maken, taarten bakken, breien of iets heel anders? De kans is groot dat je jouw hobby kunt delen met ouderen en samen nog meer plezier kunt maken.

Door jouw vrijwillige inzet creëren we nog meer geluksmomentjes!

Medezeggenschap en betrokkenheid

Wij hebben binnen Talma Borgh geen ondernemingsraad. Medezeggenschap is georganiseerd in Organisatie Advies Groepen (OAG). Als kleine organisatie kunnen we alleen in gezamenlijk overleg stappen vooruit maken. Onze medewerkers denken en praten mee over ontwikkelingen, arbeidsvoorwaarden en regelingen. In goed overleg met je team besluit jezelf bij welke punten of onderwerpen jij aan wilt haken om zo de organisatie te laten groeien.

(Om-)scholen naar werken in de zorg

Heb jij affiniteit met de zorg en ben jij geïnteresseerd in het welzijn van ouderen? Dan is een uitdagende baan bij Talma Borgh precies wat je zoekt!
Wij gaan graag met je in gesprek, ervaren of onervaren. Als de juiste interesse er is dan maak je je door te leren en te werken dit vak bij ons eigen en kijken we samen naar een passend leer/werktraject.

Wil je een dagje meelopen?

Denk jij al enige tijd dat wellicht een baan in de zorg iets voor jou is? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Kom een kop koffie drinken, kijk rond en proef de sfeer bij Talma Borgh. Loop gerust eens een dag mee en ervaar wat jouw bijdrage aan welzijn en zorg kan zijn.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Wij staan voor u klaar om u verder te helpen.

Benieuwd of Talma Borgh ook voor u een fijne plek is?

Wij denken graag met u mee. Bel ons of stuur een mailtje.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.