Over Talma Borgh

Sinds 1933 is Talma Borgh een vertrouwde naam in de ouderenzorg in Apeldoorn. De deuren aan de Fortlaan werden geopend in 1998. De ruime appartementen rondom een prachtige tuin, het goede restaurant en de gezellige huiskamers zorgen voor de ideale plek om een leuke dag te kunnen hebben. Een fijn thuis voor welzijn mét zorg!

Ouderenzorg in huis en in de wijk

Er wonen in Talma Borgh mensen die zowel dag als nacht een hulpvraag hebben en niet meer zelfstandig kunnen wonen. In de aangrenzende appartementsgebouwen en eveneens in de wijken Woudhuis en Osseveld biedt Talma Borgh alle vormen van thuiszorg aan. Vaak bij mensen die met een langdurige hulpvraag zitten, maar ook na bijvoorbeeld een operatie. De thuiszorg kan variëren van ondersteuning in huishoudelijke taken tot het geven van volledige zorg.

Talma Borgh is uiteraard open voor haar eigen bewoners, maar daarnaast ook voor ouderen uit de wijk. Wij helpen met een bij de persoon passende besteding van de dag en hebben een gezellige ontmoetingsplek waar vele activiteiten worden georganiseerd, al dan niet met de nodige ondersteuning. Ook ons restaurant is een leuke ontmoetingsplek waar iedereen welkom is voor een dagelijks versbereide warme maaltijd of om gezellig wat met elkaar te drinken en bij te praten.

De oprichter van de A.S. Talma Stichting  stelde ‘Zorg tot het einde’ tot doel. Dit doel streven wij binnen Talma Borgh nog steeds na. Wij weten als geen ander dat wanneer u ouder wordt, de behoefte aan ondersteuning toeneemt. Wij willen ervoor zorgdragen dat u bij Talma Borgh leuke momenten kunt beleven en de dag als fijn en prettig ervaart.

Wij zorgen er eveneens voor dat mensen, zolang dit veilig en verantwoord is, thuis of in Talma Borgh kunnen blijven wonen en in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven tot en met het sterven.

Duurzaamheid

Bij het onderhoud en de ontwikkeling van onze gebouwen richten wij ons op duurzaamheid, welke aansluit bij de veranderde populatie en de sfeer van wonen. Talma Borgh werkt samen met diverse partijen om zo minder belastend te zijn voor het klimaat en haar omgeving. Zorgvuldig omgaan met de aanschaf en het onderhoud van hulpmiddelen is een vanzelfsprekendheid.

Lerend netwerk

Ervaringen delen, gebeurtenissen of momenten uitwisselen en elkaar voorzien van de laatste ontwikkelingen en informatie, ook wij leren van anderen.

Talma Borgh is in Apeldoorn aangesloten bij het zorgplatform. Daarnaast werken we samen in het palliatieve- en dementienetwerk. Ook buiten Apeldoorn worden ervaring gedeeld met andere zorginstellingen en zijn wij onderdeel van het netwerk compacte zorgorganisaties en Actiz, onze brancheorganisatie.

Alle oorspronkelijke Talma-huizen zijn een lerend netwerk. We kijken bij elkaar in de keuken, delen ervaringen en houden elkaar op de hoogte. Ieder jaar wordt er door de huizen een Talma symposium georganiseerd waar we breed door de organisaties elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Alles om in de toekomst nog betere zorg en ondersteuning te kunnen bieden en maximaal aan de zorgvraag van onze bewoners en/of cliënten te kunnen voldoen.

Raad van Toezicht

(van links naar rechts)

Jelle Lemstra
Medewerkers en vrijwilligers
achtergrond als gemeentesecretaris

Wilma te Water 
Bewoners en cliënten
achtergrond als geriater

Willem Beumer (voorzitter)
Financiën
achtergrond als fiscalist

Tineke van Keulen-Westhuis (vice-voorzitter)
​​​​​​​Kwaliteit en veiligheid en Financiën
achtergrond in bankwezen

Peter van Loon
Kwaliteit en veiligheid
achtergrond als huisarts

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Wij staan voor u klaar om u verder te helpen.

Benieuwd of Talma Borgh ook voor u een fijne plek is?

Wij denken graag met u mee. Bel ons of stuur een mailtje.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.